Ilmasto, ympäristö ja tulevaisuus – tunteet muutoksessa? -työpajasarja Helsingissä 9.4.–7.5.

Kuva: Luontokeskus Haltian päänäyttely

Tunne ry järjestää Helsingin uudessa keskuskirjasto Oodissa kevään aikana maksuttoman työpajasarjan ilmaston- ja ympäristönmuutoksen herättämien tunteiden kohtaamiseen.

Ilmastonmuutos, ympäristöuhat ja tulevaisuuden epävarmuus herättävät monissa vahvoja tunteita ja ahdistuksen kokemusta. Toiminta saattaa auttaa tunteiden käsittelyssä, mutta pelkästään toimintaan keskittymällä saatamme uuvuttaa itsemme tai kyynistyä. Tämä neljän kerran työpajasarja tarjoaa työvälineitä omien tunteiden kohtaamiseen ja käsittelyyn, keskustelumahdollisuuksia yhdessä muiden kanssa ja mahdollisuuden pohtia omaa suuntaa ja suhtautumista tulevaisuuteen.

Ryhmä sopii yli 18-vuotiaille henkilöille, jotka tunnistavat ilmastonmuutoksen ja ympäristöuhkien herättävän itsessä tunteita, joita haluaisi päästä jakamaan yhdessä muiden kanssa keskustellen ja pohdintatehtävien avulla. Työpajassa ei kuitenkaan käydä läpi ilmastonmuutokseen itseensä liittyvää tiedettä, eikä luoda mallia sille, miten yksilöiden tulisi elää. Toivomme, että jokainen osallistuja voisi myös kunnioittaa sitä, että eri ihmiset ovat eri vaiheessa oman pohdintansa kanssa. Jokaisella työpajakerralla on oma alustava teema, mutta kerrat rakentuvat ryhmän mukana ja seuraava kerta ammentaa myös edellisestä – siksi toivomme, että osallistujat voisivat mahdollisuuksien mukaan olla mukana jokaisella kerralla.

Huomioithan, että vaikka ryhmässä hyödynnetään toiminnallisia menetelmiä ja vertaistukea, ryhmä ei kuitenkaan ole psykoterapiaa tai muuten terveydenhoidollinen ryhmä ahdistukseen. Jos ahdistuksen kokemuksesi on hyvin voimakas ja jatkunut pitkään, tai olet viime aikoina kokenut elämässäsi akuutin kriisin, tämä työpajasarja ei ole ehkä tilanteeseesi sopiva käsittelymuoto tällä hetkellä. Tarvittaessa otathan yhteyttä meihin etukäteen, jotta voimme auttaa sinua löytämään paremmin tilanteeseesi sopivaa tukea.

Työpajasarjan vetäjinä toimivat Sanni Saarimäki ja Taneli Saari Tunne ry:stä. Jos haluat lisätietoa ryhmästä, ota yhteyttä sähköpostitse: info@tunne.org.

Alustavat teemat:

9.4. klo 17–19: Ilmastonmuutoksen herättämät tunteet ja omat toimintamallit, ryhmän tutustuminen toisiinsa
16.4. klo 17–19: Toiminnan ja tunteiden suhde – mitä kohti olen menossa?
23.4. klo 17–19: Tunteiden käsittelyn keinot ja palautumisen merkitys
7.5. klo 17–19: Mistä valoa tulevaan? Omat voimavarat, arvot ja yhteisön merkitys

Ilmoittautuminen: https://goo.gl/forms/oiyxDv9gW3jKoi2R2