Ilmastonmuutos ja tunteet – opiskelija ilmastokriisissä? -etätyöpaja 12.5.2020

Ilmastonmuutos, ympäristöuhat ja tulevaisuuden epävarmuus herättävät monissa opiskelijoissa vahvoja tunteita ja ahdistuksen kokemusta. Toiminta saattaa auttaa näiden tunteiden käsittelyssä, mutta pelkästään toimintaan keskittymällä saatamme uupua ylisuorittamalla tai kyynistyä. Tunteet voivat olla toiminnan moottoreina, mutta miten omat ja muiden ympäristötunteet pitäisi kohdata?

Tunne ry:n ja HYYn Ympäristövaliokunnan 12.5. klo 18–20 järjestettävässä etätyöpajassa etsitään välineitä ympäristötunteiden kohtaamiseen ja käsittelyyn ja pohditaan toiminnan ja hyvinvoinnin tasapainoa. Tarjoamme mahdollisuuden pohtia omaa suhtautumista ilmasto- ja ympäristökriisiin – yhdessä jaetaan myös tapoja auttaa itseä ja muita pysymään toimintakykyisinä suurten globaalien haasteiden edessä. Työpajassa voidaan keskustella myös siitä, onko koronatilanne vaikuttanut omiin ympäristötunteisiin tavalla tai toisella.

Työpajassa käytetään toiminnallisia menetelmiä ja keskustellaan. Hyödynnämme mm. hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiä, mutta työpaja ei ole psykoterapiaa, eikä välttämättä sovellu akuutissa psyykkisessä kriisissä olevalle henkilölle.

Työpaja on suunnattu HYYn opiskelijoille. Työpaja järjestetään, jos osallistujia on vähintään 5. Vetäjinä toimivat Tunne ry:stä Sanni Saarimäki, joka on koulutukseltaan psykologi ja toiminnanjohtaja, sosionomi Taneli Saari. Työpaja pidetään suomeksi.

Lisätietoja sähköpostitse sanni@tunne.org. Ilmoittaudu tapahtumaan tällä lomakkeella.

MITÄ: ilmastoahdistustyöpaja
MILLOIN: 12.5. klo 18-20
MISSÄ: Google Meet, linkki tapahtumaan: meet.google.com/jnc-ifue-mjk
MIKSI: Ympäristöahdistus on hyvä kohdata yhdessä