Osallistu maksuttomaan Luontolähtöisiä harjoituksia ympäristötunteisiin -etätyöpajaan 11.5.–1.6.2020

Ilmasto- ja ympäristöasiat mietityttävät monia ja aiheuttavat erilaisia tunteita, kuten huolta tulevasta, ahdistusta tai toivotonta oloa muuttuvan maailman keskellä. Luonto antaa mahdollisuuden tunteiden käsittelyyn ja rauhoittumiseen, mutta miten nämä hyvinvointivaikutukset voisi saada mukaan arkeen? Luontolähtöisillä harjoituksilla voi lievittää ahdistuksen tunnetta ja löytää työkaluja levollisempaan mieleen. 

Etätyöpaja aloitetaan yhteisellä etätapaamisella, jossa osallistujat saavat tarvittavat eväät luontoharjoitusten toteuttamiseen. Tunne ry:n toiminnanjohtaja Taneli Saari ja puheenjohtaja Sanni Saarimäki kertovat samalla ympäristötunteista ja niiden kohtaamisesta. Varsinaiset harjoitukset ovat ohjeistettuja ja ne tehdään itsenäisesti työpajan aikataulujen puitteissa kolmen viikon jakson aikana. Yksi harjoitus vie aikaa viikostasi noin tunnin sekä lyhyeen palautekyselyyn vastaamisen ajan. Harjoitukset voi toteuttaa ulkona lähiluonnossa esimerkiksi puistossa, metsässä tai rauhallisessa pihapiirissä, kunhan noudattaa yleisiä suosituksia turvaetäisyyksistä muihin ihmisiin poikkeusolojen aikana. Kolmen viikon jälkeen etätyöpaja suljetaan yhteisellä lopetuksella, jossa käydään läpi tehtyjä harjoituksia ja tuntemuksia. Aloitus- ja lopetustapaamiseen saa myös tulla vain kuuntelemaan, eikä osallistuminen niihin ole pakollista. 

Aloitustapaaminen järjestetään Google Meetin kautta maanantaina 11.5. klo 17-18.30 ja lopetustapaaminen maanantaina 1.6. klo 17-18.30. Osallistujat saavat henkilökohtaisen kutsun tapaamiseen sähköpostitse, joten ilmoittautuminen etukäteen on edellytys osallistumiselle. Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella viimeistään 8.5. Etätyöpaja on maksuton. Google Meet toimii esim. Chrome-selaimella ilman erillisiä käyttäjätunnuksia tai ohjelmien asentamista.

Työpaja on osa Diakin sosionomiopiskelijoiden Marianne Hulsin ja Johanna Paalasen opinnäytetyötä, jonka teemana on luonnon vaikutus hyvinvointiin. Toteutus on myös osa Tunne ry:n STEA-rahoitteista hanketta. Osallistujilta toivotaan nimettömän palautekyselyn täyttämistä jokaisen harjoituksen päätteeksi. 

Lisätietoa etätyöpajasta: info@tunne.org tai 0503886200