Valikko Sulje

“Ilmasto, ympäristö ja tulevaisuus – tunteet muutoksessa” -työpaja Oodissa 28.10.2019 klo 18–20

Ilmastonmuutos, ympäristöuhat ja tulevaisuuden epävarmuus herättävät monissa vahvoja tunteita ja esimerkiksi ahdistuksen kokemusta. Toiminta saattaa auttaa tunteiden käsittelyssä, mutta pelkästään toimintaan keskittymällä saatamme uuvuttaa itsemme tai kyynistyä. Tämä työpaja tarjoaa työvälineitä omien tunteiden kohtaamiseen ja käsittelyyn, keskustelumahdollisuuksia yhdessä muiden kanssa ja tilaisuuden pohtia omaa suuntaa ja suhtautumista tulevaisuuteen.

Työpaja sopii yli 18-vuotiaille henkilöille, jotka tunnistavat ilmastonmuutoksen ja ympäristöuhkien herättävän itsessä tunteita, joita haluaisi päästä jakamaan yhdessä muiden kanssa keskustellen ja pohdintatehtävien avulla. Tässä työpajassa ei kuitenkaan käydä läpi ilmastonmuutokseen itseensä liittyvää tiedettä, eikä keskitytä siihen, mitä yksilöiden pitäisi toimia ja millaisia valintojen tekojen tasolla tarvittaisiin ilmastokriisin ratkaisemiseksi. Olet tervetullut omana itsenäsi, mutta toivomme, että jokainen osallistuja voisi kunnioittaa sitä, että eri ihmiset ovat eri vaiheessa oman pohdintansa kanssa.

Huomiothan, että vaikka työpajassa hyödynnetään toiminnallisia menetelmiä ja vertaistukea, ryhmä ei kuitenkaan ole terveydenhoidollinen ryhmä ahdistukseen. Jos ahdistuksen kokemuksesi on hyvin voimakas ja jatkunut pitkään, tai olet viime aikoina kokenut elämässäsi akuutin kriisin, tämä työpaja ei välttämättä ole tilanteeseesi sopiva käsittelymuoto tällä hetkellä. Tarvittaessa otathan yhteyttä meihin etukäteen, ja voidaan keskustella asiasta!

Työpajan vetäjinä toimivat Sanni Saarimäki ja Taneli Saari Tunne ry:stä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://forms.gle/vscdjmzr8Neyy4N49