Valikko Sulje

Ympäristötunteiden äärellä – Tervetuloa Tunne ry:n avoimeen etätyöpajaan 19.11.2020 klo 18–19.30!

Ilmastonmuutos, ympäristöuhat ja monimuotoisuuskriisi, saastuminen, pandemiat, lähiluonnon tuhoutuminen… Nykytilanteen hälyttävät faktat ja tulevaisuuden epävarmuus herättävät monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Ilmasto- ja ympäristöteot usein auttavat niiden käsittelyssä, mutta vain pelkästään toimintaan keskittymällä saatamme uupua tai kyynistyä. Tunteet voivat olla toiminnan moottoreita tai jarruja, joten miten omat ja muiden ympäristötunteet pitäisi kohdata, ja miten palautua?

Tässä maksuttomassa etätyöpajassa etsitään keinoja ympäristötunteiden kohtaamiseen ja käsittelyyn, ja pohditaan toiminnan ja hyvinvoinnin tasapainoa. Tarjoamme mahdollisuuden tarkastella omaa suhtautumista ilmasto- ja ympäristökriisiin, ja yhdessä jaetaan myös tapoja auttaa itseä ja muita pysymään toimintakykyisinä suurten globaalien haasteiden edessä. Työpajassa voidaan keskustella myös siitä onko koronatilanne vaikuttanut omiin ympäristötunteisiin tavalla tai toisella.

Työpajassa käytetään toiminnallisia menetelmiä ja keskustellaan yhdessä. Hyödynnämme mm. hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiä, mutta työpaja ei ole psykoterapiaa, eikä välttämättä sovellu akuutissa psyykkisessä kriisissä olevalle henkilölle. Työpaja järjestetään, jos osallistujia on vähintään 5. Vetäjinä toimivat Tunne ry:stä Sanni Saarimäki, joka on koulutukseltaan psykologi ja toiminnanjohtaja Taneli Saari. Apuna on mahdollisesti muita vetäjiä, jotka ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittaudu mukaan tästä! Vastaathan ennakkokysymykseen, jotta osaamme räätälöidä työpajaa kaikkien osallistujien toiveita ja lähtökohtia tiedostaen. Osallistujille lähetetään ilmoittautumisen jälkeen linkki etätapaamiseen. Käytämme Google Meet -alustaa. Katso ohjelman käytön edellytykset täältä.

Lisätietoja työpajasta: Taneli Saari, taneli@tunne.org, 0503886200